Enkelt att byta företagsabonnemang

Alternativen på marknaden för företagsabonnemang har blivit mångdubbelt fler de senaste åren, vilket skapar många fördelar för dig som driver ett företag. Plötsligt finns det pengar att spara på att byta företagsabonnemang och att jämföra de alternativ som finns.

Hur byter jag företagsabonnemang?

I teorin är det väldigt enkelt att byta till ett annat företagsabonnemang. Du kontaktar helt enkelt bara din nya operatör så hjälper de dig med hela processen. De fixar uppsägning av ditt gamla abonnemang, porterar dina nummer och hjälper dig igång.

I praktiken är det dock ofta mer saker som behöver fixas, så det är alltid bra att vara väl förberedd inför bytet. Kanske får ni en ny växellösning och nya appar som måste installeras på alla företagets telefoner. Kanske måste dina användare utbildas i hur man hanterar den nya växeln och nya SIM-kort måste delas ut till hela personalen.

Vi rekommenderar att du genomför själva operatörsbytet på en lämplig tidpunkt för företaget, och kanske inte mitt i brinnande högsäsong. I normala fall så går det väldigt smidigt, men om något skulle strula så är det inte roligt att stå utan fungerande telefoner även om det skulle handla om ett kortare avbrott.

Att välja en lågprisoperatör för företaget

För dig som driver ett mindre företag så går det idag att ha en fullt fungerande telefonilösning för nästan inga pengar alls. Operatören Hallon erbjuder exempelvis ett företagsabonnemang som bara kostar 99 kr i månaden. Det ingår då fria samtal och SMS, samt 6 GB surf. Du kan enkelt administrera företagets samtliga abonnemang via Hallons app eller via webben.

Du ska vara medveten om att du inte får någon växellösning och inte heller någon kundtjänst via telefon om du väljer Hallon. Men för små företag är detta ofta inget problem.

Enkelt att byta företagsabonnemang

Tips innan du byter företagsabonnemang

 • Kartlägg era behov

  Utbudet av operatörer som erbjuder företagsabonnemang är stort, men det är inte säkert att alla passar dig och ditt företag. Gör en lista på era krav och kolla sen vilka av alternativen på marknade som kan uppfylla alla era önskemål.

 • Priset är viktigt men inte allt

  Ett billigt abonnemang är alltid trevligt, men det är mycket viktigt att du i första hand väljer ett företagsabonnemang som fungerar väl för er verksamhet. En telefonilösning som fungerar dåligt kan i längden bli mycket dyr, då den kan leda till tappade affärer och minskad försäljning.

 • Kolla bindningstiden

  Ta alltid för vana att kontrollera om ni har någon bindningstid kvar på ert nuvarande telefoniavtal. Ofta lönar det sig att vänta till bindningstiden går ut innan man byter till en annan leverantör. I undantagsfall kan det löna sig att köpa sig ur ett befintligt avtal.

 • Behöver ni byta telefoner?

  I samband med operatörsbytet så kan det vara lockande att även byta telefoner på företaget. Tänk dock på att det kan innebära att ni fastnar i en bindningstid på 24 eller 36 månader, vilket kan vara olyckligt om ni även fortsatt vill ha möjlighet att vara rörliga på marknaden. Då kan det istället vara bättre att köpa telefonerna för sig.

Sammanfattning

Många företag sitter med onödigt dyra abonnemangslösningar för sina medarbetare. Ofta rullar det bara på av gammal vana och många tror att det är både krånglig och tidskrävande att byta leverantör för sina telefonitjänster. Idag är det dock inte så. Många nya aktörer har dykt upp på marknaden och väldigt många företag skulle tjäna på att byta leverantör.

Att byta operatör är idag ganska enkelt, men se till att vara väl förberedd och byt till en operatör som kan matcha er kravlista. Då har du goda chanser att få till en problemfri övergång till din nya operatör.

Rekommenderade företagsabonemang

Våra fem toppval för juni ser ut enligt följande.

Företagsabonnemang från Telenor

1. Telenor

Telenor har nyligen gjort om sina mobilabonnemang för företag och numera är de ganska prisvärda. Man använder sitt eget mobilnät som ger tillgång till 2G, 3G, 4G och numera 5G.

Fördelen med att väja Telenor är att man får riktigt bra täckning men även då de erbjuder bra priser och ett stort utbud av mobiltelefoner att välja på.

Läs mer

Företagsabonnemang från Hallon

2. Hallon

Hallon har funnits med ett tag nu och började på privatmarkanden men finns sedan några år sedan på företagsmarknaden med. Man går i Tres mobilnät vilket ger bra prestanda men något sämre täckning i norra landet.

Fördelen med Hallon är att de erbjuder de billigaste företagsabonnemangen för dig som inte behöver jätte mycket surf och de säljer även mobiler till riktigt bra priser.

Läs mer

Företagsabonnemang från Tre

3. Tre

Tre är riktigt prisvärda för dig som behöver fri surf och kanske reser en del. Du får nämligen fri surf för 299 kr/mån i Sverige och kan använda 100 GB/mån i hela 80 länder. Nackdelen är att deras nät inte fungerar så bra i norra Sverige.

Fördelen däremot är som sagt Sveriges billigaste mobilabonnemang med fri surf och även att de normalt sätt är billiga på mobiler.

Läs mer

Företagsabonnemang från Chilimobil

4. Chilimobil

Chilimobil är en ny spelare på den svenska företagsmarknaden för mobilabonnemang. Man har valt att använda sig av Tres mobilnät vilket ger fina hastigheter generellt men något bristfällig täckning i norra delarna av landet.

Fördelen med Chilimobil är du slipper bindningstider, får en bra support och ett prisvärt mobilabonnemang för ditt företag.

Läs mer

Se fler mobilabonnemang för företag