Numera finns det riktigt prisvärda företagsabonnemang

Telefoni har av tradition varit en ganska stor kostnadspost för de svenska företagen. Men de senaste åren har vi sett en ganska radikal förändring på företagsmarknaden och konkurrensen har ökat kraftigt. Idag kan du hitta en väldigt prisvärd telefonilösning för ditt företag om du lägger lite tid på att jämföra de alternativ som finns.

Vi kan inte tjata nog om att det är ditt företags behov som måste få styra valet av operatör och telefonilösning. Ett litet företag har inte alls samma behov som ett stort företag, vilket gör att det inte finns någon universallösning som passar bäst för alla.

Lågprisbolagen gör entré

För några år sedan skedde en smärre revolution på marknaden för företagsabonnemang. Då gav sig Hallon som första lågprisoperatör in i striden om företagskunderna och lanserade sitt första abonnemang som vänder sig direkt till företagare som vill ha en enkel, smidig och billig telefonilösning. Idag har flera följt efter och idag finns det stora möjligheter att hitta ett företagsabonnemang till ett riktigt bra pris.

Prisvärt och billigt är inte samma sak

Om ett företagsabonnemang är prisvärt hänger inte bara ihop med vad du betalar i kronor och ören varje månad. Det handlar också om vad du får. Ett abonnemang för 99 kr som inte motsvarar din förväntningar är inte prisvärt, medan ett abonnemang som kostar betydligt mer kan vara väldigt prisvärt då det exakt motsvarar ditt företags behov.

Man kan givetvis inte jämföra äpplen och päron. Ett abonnemang som kostar väldigt lite innehåller ofta inte alls samma tjänster som ingår i de lite dyrare alternativen. Här är det väldigt viktigt att du hittar en nivå som passar för just ditt företag. Är ni några få anställa, eller du kanske till och med är ensamföretagare?

Ja, då tycker vi definitivt att du ska överväga att skaffa något av de allra billigaste företagsabonnemangen som finns på marknaden. Är ni lite fler anställda så är det sannolikt bättre att satsa på någon av de operatörer som erbjuder en lite bredare lösning, inklusive en mobil växel.

Jämför företagsabonnemang

En nyckel till att hitta ett prisvärt företagsabonnemang är givetvis att inventera marknaden och jämföra de alternativ som finns. Tänk dock alltid på att inte bara titta på priset utan kolla även på vad som ingår i abonnemanget. Hur mycket surf och samtal ingår, kan jag som administratör smidigt hålla koll på alla abonnemang och kan jag använda mig av en mobil växel?

Numera finns det riktigt prisvärda företagsabonnemang

Hur kan exempelvis Hallon vara så billiga?

De har ett väldigt slimmat erbjudande som inte innehåller någon växellösning. De har heller ingen support via telefon. Men för ett litet företag kan det vara ett väl så attraktivt alternativ på grund av det låga priset.

Behöver man verkligen en mobil växel?

Det beror helt på. Är ni 1-3 anställda så är det förmodligen inte nödvändigt, men så fort ni börjar bli lite fler medarbetare på företaget så är det väldigt smidigt både för er själva och era kunder.

Hur mycket surf ingår i vanliga företagsabonnemang?

Det finns alla varianter. De billigaste abonnemangen innehåller ganska lite surf, men för dig som har behov av att använda väldigt mycket datatrafik så finns det abonnemang utan begränsning av surfmängden. Hur mycket surf som ingår är tätt sammankopplat med hur mycket du får betala för ditt abonnemang.

Sammanfattning

Prispressen på företagsabonnemang har varit stor de senaste åren och det finns goda chanser för dig som driver företag att hitta prisvärda mobilabonnemang för dig och dina anställda. Tänk alltid på att välja ett abonnemang som kan möta upp de krav som ni har, både när det det gäller täckning och teknisk funktionalitet.

Rekommenderade företagsabonemang

Våra fem toppval för juni ser ut enligt följande.

Företagsabonnemang från Telenor

1. Telenor

Telenor har nyligen gjort om sina mobilabonnemang för företag och numera är de ganska prisvärda. Man använder sitt eget mobilnät som ger tillgång till 2G, 3G, 4G och numera 5G.

Fördelen med att väja Telenor är att man får riktigt bra täckning men även då de erbjuder bra priser och ett stort utbud av mobiltelefoner att välja på.

Läs mer

Företagsabonnemang från Hallon

2. Hallon

Hallon har funnits med ett tag nu och började på privatmarkanden men finns sedan några år sedan på företagsmarknaden med. Man går i Tres mobilnät vilket ger bra prestanda men något sämre täckning i norra landet.

Fördelen med Hallon är att de erbjuder de billigaste företagsabonnemangen för dig som inte behöver jätte mycket surf och de säljer även mobiler till riktigt bra priser.

Läs mer

Företagsabonnemang från Tre

3. Tre

Tre är riktigt prisvärda för dig som behöver fri surf och kanske reser en del. Du får nämligen fri surf för 299 kr/mån i Sverige och kan använda 100 GB/mån i hela 80 länder. Nackdelen är att deras nät inte fungerar så bra i norra Sverige.

Fördelen däremot är som sagt Sveriges billigaste mobilabonnemang med fri surf och även att de normalt sätt är billiga på mobiler.

Läs mer

Företagsabonnemang från Chilimobil

4. Chilimobil

Chilimobil är en ny spelare på den svenska företagsmarknaden för mobilabonnemang. Man har valt att använda sig av Tres mobilnät vilket ger fina hastigheter generellt men något bristfällig täckning i norra delarna av landet.

Fördelen med Chilimobil är du slipper bindningstider, får en bra support och ett prisvärt mobilabonnemang för ditt företag.

Läs mer

Se fler mobilabonnemang för företag