Fördelar med mobilabonnemang för företag

Med företagsabonnemang kan du få kontroll över ditt företags telefonikostnader samt ge ett proffsigare intryck när era kunder kontaktar er. Men hur ska man tänka när man väljer företagsabonnemang?

Av tradition så har företagsabonnemang varit ganska dyra, men det är något som håller på att förändras. Idag har även lågprisoperatörerna gett sig in på företagsmarknaden och det är fullt möjligt att få ett enkelt företagsabonnemang som inte kostar mer än en vanligt privatabonnemang.

Som det ser ut idag så rekommenderar vi lågprisoperatörerna främst till små företag som kanske bara har några enstaka abonnemang. Det är ett bra sätt att hålla ner kostnaderna och eftersom det inte finns några bindningstider hos dessa operatörer så är det lätt att uppgradera till en mer storskalig telefonilösning i takt med att företaget växer och får fler medarbetare.

Växellösningar

I de flesta företagsabonnemangen finns det möjlighet att använda sig av någon form av mobil växel. Det innebär att ni kan ha en gemensam köhantering, konfigurera olika svarsgrupper och mycket mera. Ni kan också förenkla administrationen för era medarbetare genom att de enkelt via en app kan ange när de är tillgängliga, ute på lunch, har gått för dagen, har semester och så vidare.

Med en företagsväxel får era kunder ett mer professionellt mottagande när de ringer till er och ni minskar risken att förlora affärer för att en enskild medarbetare är frånvarande eller har glömt att vidarekoppla sin telefon. Ni får också ett samlat huvudnummer som era kunder kan använda, samt möjlighet till snabbval (tryck 1 för att komma till...o.s.v).

Fördelar med mobilabonnemang för företag

Låt era behov styra valet av företagsabonnemang

Det är viktigt att du inte bara stirrar dig blind på priset när du väljer företagsabonnemang. Du måste alltid väga in hur ni använder era telefoner. Har ni resande säljare som far land och rike runt så är det extremt viktigt att ni väljer en operatör som har täckning i hela landet. Då brukar Telia eller någon av operatörerna som använder deras nät vara det bästa alternativet.

Som företagare är det viktigt att få snabb hjälp om något strular med telefonen eller telefonilösningen. Därför är det för de allra flesta företagen viktigt att välja en leverantör med en väl utbyggd serviceorganisation och som har kundtjänst via telefon, åtminstone under kontorstid.

Det är givetvis stor skillnad på ett litet företag som ska hantera en handfull abonnemang och ett större företag som kanske måste ha koll på 100 abonnemang. Om du är ett väldigt litet företag som inte har något behov av en avancerad företagsväxel, utan bara vill ha en enkel och billig telefonilösning - ja, då kan en lågprisoperatör som till exempel Hallon vara ett alternativ för er.

Var en rörlig kund

Ta för vana att åtminstone en gång vartannat år se över företagets totala telefonilösning. Det händer nämligen väldigt mycket på marknaden och det alternativ som var bäst för några år sedan kanske har fått se sig förbisprunget av andra aktörer. Idag är det så pass smidigt att byta leverantör så det finns ingen anledning att stanna kvar hos en operatör som är onödigt dyr eller som inte kan leva upp till de krav och behov som ditt företag har.

Sammanfattning

Innan du väljer företagsabonnemang till ditt företag så måste du fundera igenom vad ni har för behov kring er telefoni. Börja alltid med att kontrollera hur täckningen ser ut i de områden där dina medarbetare rör sig. Att ha personal som inte går att nå är väldigt frustrerande och då är det en klen tröst att abonnemanget är billigt.

Är ni många medarbetare bör du också försöka hitta en lösning där ni smidigt kan administrera alla abonnemang, får en samlad bild över kostnaderna, samt att det ingår en riktigt bra mobil växel.

Rekommenderade företagsabonemang

Våra fem toppval för maj ser ut enligt följande.

Företagsabonnemang från Telenor

1. Telenor

Telenor har nyligen gjort om sina mobilabonnemang för företag och numera är de ganska prisvärda. Man använder sitt eget mobilnät som ger tillgång till 2G, 3G, 4G och numera 5G.

Fördelen med att väja Telenor är att man får riktigt bra täckning men även då de erbjuder bra priser och ett stort utbud av mobiltelefoner att välja på.

Läs mer

Företagsabonnemang från Hallon

2. Hallon

Hallon har funnits med ett tag nu och började på privatmarkanden men finns sedan några år sedan på företagsmarknaden med. Man går i Tres mobilnät vilket ger bra prestanda men något sämre täckning i norra landet.

Fördelen med Hallon är att de erbjuder de billigaste företagsabonnemangen för dig som inte behöver jätte mycket surf och de säljer även mobiler till riktigt bra priser.

Läs mer

Företagsabonnemang från Tre

3. Tre

Tre är riktigt prisvärda för dig som behöver fri surf och kanske reser en del. Du får nämligen fri surf för 299 kr/mån i Sverige och kan använda 100 GB/mån i hela 80 länder. Nackdelen är att deras nät inte fungerar så bra i norra Sverige.

Fördelen däremot är som sagt Sveriges billigaste mobilabonnemang med fri surf och även att de normalt sätt är billiga på mobiler.

Läs mer

Företagsabonnemang från Chilimobil

4. Chilimobil

Chilimobil är en ny spelare på den svenska företagsmarknaden för mobilabonnemang. Man har valt att använda sig av Tres mobilnät vilket ger fina hastigheter generellt men något bristfällig täckning i norra delarna av landet.

Fördelen med Chilimobil är du slipper bindningstider, får en bra support och ett prisvärt mobilabonnemang för ditt företag.

Läs mer

Se fler mobilabonnemang för företag